Fars Dili ve Edebiyatı

Okutulan Farsça Derslerinin Dünü ve Bugünü Çalıştayı

20 Ekim 2023 tarihinde, İlahiyat  Fakültesi toplantı salonunda Doç. Dr. Ayşe Hilal KALKANDELEN başkanlığında “Atatürk Üniversitesinde Okutulan Farsça Derslerinin Dünü ve Bugünü ” Çalıştayı düzenlenmiştir. Çalıştaya Fars Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Veyis DEĞİRMENÇAY, Doç. Dr. Asuman GÖKHAN, Doç. Dr. Yasemin YAYLALI, Arş. Gör. Şeyda ARISOY ve Fars Dili ve Edebiyatı bölümü öğrenci kulübü öğrencileri ile İlahiyat Fakültesi öğrencileri katıldılar. Açık oturum şeklinde yapılan çalıştayda geçmişten günümüze kadar Fars Dili ve Edebiyatının tarihçesi, emekli Fars Dili ve Edebiyatı öğretim üyeleri hakkında bilgiler verildikten sonra üniversite genelinde okutulmuş ve okutulmakta olan Farsça derslerin ders içerikleri ve dersin önemi ve gereklilikleri konuşuldu.